شناسه : 1726
سه شنبه 5 مهر 1401 ساعت 13:48 2022-9-27 13:48:26
زعفران گران ترین ادویۀ جهان است و در آشپزی کاربرد های بسیار زیادی دارد. این ادویه که به عنوان طلای سرخ شناخته می شود، فقط در شرایط آب و هوایی خاصی رشد می کند.
آب و هوای اکثر نقاط ایران برای کشت این ادویه مناسب است. خوب است بدانید که زعفران را در خانه نیز می توانید پرورش دهید. اگر می خواهید که با روش کاشت و نگهداری از زعفران آشنا شوید، در این مقاله با ما همراه باشید.
نحوه کاشت زعفران
بهترین زمان برای کاشت زعفران فصل پاییز است. برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از این گیاه بگیرید، محلی را برای پرورش آن انتخاب کنید که نور خورشید به طور مستقیم در آن وجود داشته باشد. خاکی را انتخاب کنید که شنی و لومی باشد و زهکشی نیز شده باشد. گیاه به مراقبت زیادی نیاز ندارد و نگهداری از آن راحت است. گیاه زعفران برای اینکه رشد کند به آب زیادی هم نیاز ندارد.
 
روش کاشت و نگهداری از زعفران کمی با دیگر گیاهان فرق دارد؛ زیرا برای تهیۀ پیاز آن نمی توانید به فروشگاه ها و مراکز باغبانی معمول مراجعه کنید؛ بلکه برای تهیۀ پیاز این گیاه و کاشت آن نیاز است که از یک متخصص بخواهید این کار را برای شما انجام دهد.

 

شرایط مورد نیاز برای نگهداری از گیاه زعفران
نورگیاه زعفران نیاز بسیار زیادی به نور آفتاب دارد؛ به همین دلیل برای نگهداری از آن بهتر است مکانی را انتخاب کنید که در آن نور آفتاب به صورت مستقیم وجود داشته باشد. به طور کلی گیاه زعفران حداقل به 4 تا 6 ساعت نور مستقیم آفتاب نیاز دارد. با اینکه روش نگهداری و کاشت گیاه زعفران نسبتاً ساده است ولی باید این موضوع را بدانید که اگر به گیاه نور کافی نرسد، از بین خواهد رفت؛ زیرا نور آفتاب یکی از نیاز های اساسی این گیاه است.
خاک و کود

گیاه زعفران به خاک خاصی نیاز ندارد و در این زمینه زیاد حساس نیست. اما برای اینکه گیاه رشد بهتری داشته باشد، خوب است از خاکی استفاده کنید که زهکشی مناسبی داشته باشد. طبق تحقیقات انجام شده، خاکی لومی و غنی از هیوموس می تواند به رشد گیاه کمک شایانی کند.

 

برای نگهداری از گیاه زعفران نیازی به کود ندارید؛ اما اگر فکر می کنید که خاک گیاه بیش از حد ضعیف است می توانید از مقداری کود آلی در هنگام کاشت پیاز زعفران استفاده کنید. در روش کشت و نگهداری از گیاه زعفران نباید در استفاده از کود زیاده روی کنید. بعد اینکه گیاه را کاشتید ، کافی است که به طور سالانه به گیاه کود مناسب خودش را بدهید.

آب
یکی از نیاز های هر گیاهی آب است. در روش کشت و نگهداری از گیاه زعفران نیز باید به آبیاری توجه داشت تا گیاه پژمرده نشود. گیاه زعفران به دلیل اینکه در مناطق خشک رشد می کند، نیاز زیادی به آب ندارد و نسبت به بی آبی نیز مقاوم است. در واقع یکی از چیز هایی که می تواند به رشد گیاه آسیب برساند، آبیاری بیش از حد است. سعی کنید گیاه را فقط زمانی آبیاری کنید که خاک آن کاملاً خشک شده باشد.
 
نکته ای که در روش کاشت و نگهداری از زعفران باید به آن اشاره کرد، این است که زعفران در تابستان به حالت خواب می رود و به آب بسیار کمتری نیاز دارد.
دما و رطوبتزعفران نیاز به هوای گرم و خشک دارد. رطوبت زیاد نیز مشکل بزرگی برای این گیاه است. گیاه زعفران تا حدودی می تواند هوای سرد را تحمل کند؛ اما اگر در معرض دمای بسیار سرد یخبندان قرار بگیرد، رشد نخواهد کرد.

 

  • نگهداری از زعفران
همان طور که توضیح دادیم کاشت و نگهداری از زعفران کار پیچیده و سختی نیست. نگهداری از گیاه زعفران بعد از کاشت پیاز های آن بسیار ساده است؛ فقط به شرطی که شرایط مناسب مانند دما و نور کافی را برای گیاه فراهم کنید.
  • بهترین مکان ها برای رشد زعفران
در روش کشت و نگهداری از زعفران باید گفت که بهترین مکان برای نگهداری از زعفران مکانی است که در آن نور مستقیم خورشید وجود داشته باشد؛ زیرا همان طور که توضیح دادیم، گفتیم که مهم ترین نیاز گیاه زعفران نور مستقیم خورشید است. در صورتی که نور کافی به گیاه نرسد، رشد آن متوقف خواهد شد. در صورت نرسیدن نور مستقیم خورشید در طولانی مدت گیاه از بین خواهد رفت.
  • سرعت رشد زعفران
پیاز های زعفران باید در اواخر تابستان یا اوایل پاییز کاشته شوند. بعد از کاشتن پیاز ها حدوداً چهار هفته طول می کشد که گل ها نمایان شوند؛ اما باید بدانید که برای رشد کامل گل ها بین شش تا ده هفته زمان نیاز است.

 

نتیجه گیری
زعفران یکی از ادویه های بسیار محبوب و گران قیمت است که در سرتاسر دنیا طرفداران زیادی دارد. این ادویه رنگ و بویی فوق العاده به غذا ها و کیک های شما می دهد. یکی از ویژگی های بسیار خوب این گیاه این است که روش کشت و نگهداری از زعفران بسیار ساده است. به همین دلیل امکان نگهداری و پرورش آن در خانه نیز وجود دارد. ما در مقالۀ روش کاشت و نگهداری از زعفران برای آشنایی بیشتر شما با این ادویه ارزشمند، در مورد روش نگهداری از آن و نکات مهمی که لازم است در این باره بدانید توضیح دادیم.

 

نظر شما چیست؟